Kampány-üzemmódban a Keszthelyi TV ügyvezetője!

Tisztelt Polgármester Úr!

A mai napon a Keszthelyi tv ügyvezető igazgatója az általam tartott sajtótájékoztatón való forgatást megtiltotta!

Az alábbi történt:

Május 2-án telefonon, majd emailben tájékoztattam a sajtó munkatársait, egy általam tartandó sajtótájékoztatóról. A helyszínre kiérkezett a megyei sajtó riportere.  /Zalai Hírlap/ A Keszthelyi TV szerkesztője 10.00-kor telefonon arról tájékoztatott, hogy "éppen akkor" az ügyvezető igazgató a forgatást megtiltotta, "ez nem helyi téma"  indokkal.

Úgy gondolom, hogy képviselői munkám és kötelességem ellátásában a Keszthelyi Tv ügyvezető igazgatója meggátolt. Mivel "megtiltotta", hogy az adófizető állampolgárokat az őket érintő problémákról hírekről, az önkormányzati tulajdonban lévő televízión keresztül tájékoztathassam.

Tájékoztatóm lényege röviden: Már az áprilisi testületi ülésre benyújtottam előterjesztési javaslatomat, a Jobbik korrupcióellenes törvénymódosítási kezdeményezésével kapcsolatban, amire csak egy elvi támogatást, véleményt kértem.

Ezen beadványomat a jogi bizottság elutasította. Úgy gondoltam fontos, és közérdekű téma, hogy Keszthely város pénzügyi és jogi bizottsága nem tartotta lényegesnek, hogy a közvélemény ezen fontos ügyben tájékoztatva legyen.

A Zalai Hírlap fontosnak ítélte, a Keszthelyi TV nem!

Kérem Polgármester Urat panaszom kivizsgálására!

Üdvözlettel:

Herold János képviselő