Kampányköltségvetés Keszthelyen

Az idei keszthelyi költségvetés nem más, mint a Fidesz–KDNP kampányköltségvetése. Tavaly támogattuk a „büdzsét”, ami teljesen más célokat mutatott, és sokkal közelebb állt a megvalósuláshoz.

Idén viszont mindez nem mondható el, sőt meggyőződésem, hogy ez a költségvetés nem tartható. – Fenntartásokkal vagyok a város és a városi tulajdonú cégek biztonságos működésével kapcsolatban, hiszen például a HUSZ Kft. már évek óta csődközeli állapotban van.

Az önkormányzat hitelfelvételt nem tervezett, de biztosan szükség lesz rá, mivel a kivetett adókból, tervezett ingatlaneladásokból a bevételek nem lesznek elegendőek. A közterületek és épületek felújítását célzó összegeket jobban át kellett volna gondolni, nagyon el van aprózva. Már az eddigi fenntartási költségek is jelentősek voltak, és további emelkedések várhatóak.

Szomorú hogy a Jobbik 20 százalékos köztisztviselői bérfejlesztési javaslatának ellenére egy  méltánytalanul kevés, 10 százalékos emelést szavazott meg a Fidesz–KDNP, azt is csak egy évre. Ellentétben az alpolgármester illetményével, amelynek mértékét a törvényi maximumban határozták meg. A sportfejlesztésekre megszavazott 90 millió forint felhasználásának területe ismeretlen.

Összegezve: az látható, hogy a 2017. évi költségvetés megalkotásánál politikai irányelvek és célok voltak a meghatározóak, nem pedig Keszthely város valódi problémáinak a megoldása.

Herold János önkormányzati képviselő