Látogatás a KETÉH telephelyén

Herold János látogatást tett a KETÉH telephelyén, ahol tájékozódott az ottani állapotokról.

Tegnap délelőtt hivatalos látogatást tettem a KETÉH telephelyén. Tájékozódtam a hulladék kezelés, tárolás valós helyzetéről. A telepvezető tájékoztatása alapján meggyőződhettem a munkakörülményekről, a dolgozók szociális helyzetéről.

Elmondása szerint még legalább 20-25 fizikai állományú dolgozó felvételére van lehetőség. Sajnos a minimálbér továbbra sem ösztönző hatású. Reménytelinek találtam/ az elmúlt évekhez képest/, hogy igazgató úr véleménye szerint minimális veszteséggel zárhatják az évet. Továbbra is jelentős probléma, hogy a munkagép-park, technikai eszközök idejétmúltak, javításuk, karbantartásuk jelentős kiadással bírnak. A komposzt felhasználására viszont csekély az igény, sem a város, sem az egyetem nem használja ki ezt a lehetőséget.

Javasolni fogom a képviselő-testületnek, fordítsunk nagyobb hangsúlyt ezen terület gazdaságos és hatékony működésének segítésére. A telepvezetőnek javasoltam, hogy a DRV mintájára a gépeket, technikai eszközöket kössék személyekhez, azt egyfajta jó gazda módjára kezeljék felügyeljék, figyelemmel a gazdaságos, takarékos szempontokra.

Köszönöm a vezetőknek, dolgozóknak, hogy segítségükkel személyes, tanulságos és fontos tapasztalatokat szerezhettem.

Herold János, önkormányzati képviselő, választókerületi elnök