Nem hátrál az Állami Számvevőszék: tovább csuklóztatják a Jobbikot

A lap pénteki száma közölte: ha nem tesznek eleget a diktátumnak, akkor az állami támogatás felfüggesztésével is számolniuk kell a pártoknak. Holman Magdolna, az ÁSZ főtitkára a fideszes propagandakiadványnak elmondta: fontos előírás, hogy az ellenőrzött és szabályszegésen ért szervezeteknek, ez esetben a pártoknak úgynevezett intézkedési tervet kell készíteniük a "gazdálkodási hibáik" kijavításáért. Hozzátette: erre a jelentés kézhezvételétől számított harminc nap áll a vezetők rendelkezésére. A feladat teljesítését törvény írja elő, a határidő pedig a napokban telik le a pártoknál. Mint emlékezetes, a fideszes irányítás alatt álló Állami Számvevőszék még tavaly év végén indított boszorkányüldözést a Jobbik ellen, majd mikor a kormánypárt stratégáinak nyilvánvalóvá vált, hogy a politikai indíttatású támadás épp az ellenkezőjét érte el, mint ahogy tervezték, és szimpátiát keltett az ellenzék vezető ereje iránt, gyorsan végigvágtak a baloldali pártokon is. Úgy tűnik, tovább folytatódik a demokrácia lábbal tiprása.

/Forrás: Alfahír/