Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik

Egy,  a napokban benyújtott kérelem elutasítása kapcsán mondta el véleményét  a tájékoztatón Herold János, a Jobbik önkormányzati képviselője, mely szerint az OLAF jelentés indokolttá teszi, hogy a nyilvánossághoz forduljon a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

"A  legutóbbi testületi ülésre ellenzéki javaslatként egy OLAF jelentés iránti kérelemkikérés történt, amit a testületi ülésen a FIDESZ-KDNP leszavazott, ami azt mutatja, hogy két dolog lehet ez ügyben. Vagy semmiféle probléma Keszthely város vonatkozásában ezzel nincs, vagy pedig valamilyen sunnyogás vagy takargatás merül fel. Mi mindenféleképpen azt szeretnénk, és a Jobbik a sajtótájékoztatókkal és a nyilvánossággal is elő szeretné segíteni a megindult ügyészségi vizsgálat munkáját."

A Jobbik Zala megye 2. számú körzetének képviselőjelöltje,  Dr. Weller-Jakus Tamás a témához kapcsolódóan a Jobbik korrupció visszaszorítására vonatkozó komplex programjáról beszélt. Weller a következőket emelte ki.

"Ennek legfontosabb eleme a korrupció ellenes független ügyészség felállítása, ami természetesen a jelenlegi ügyészséggel párhuzamosan és felügyelve az ügyészség munkáját működne, kizárólag korrupció ellenes ügyekkel foglalkozva. Emellett szeretnénk, ha a korrupciós bűncselekmények büntetési tétele jelentősen emelkedne. De természetesen azzal, hogy ezek a bűncselekmények nem évülnének el. Emellett az Országgyűlés munkájában szeretnénk létrehozni az un. közpénz visszaszerzési bizottságot,amelynek a munkájába bevonnánk a magyarországi titkosszolgálatokat is."

A Jobbik azt is megfogalmazta: azért, hogy minden politikus be tudjon számolni szerzett vagyonáról, bevezetnék a kötelező vagyonosodási vizsgálatot –mondta  Weller-Jakus Tamás a sajtótájékoztatón.

/Forrás: Keszthelyi TV/