A Jobbik másképp látja

A január 4-én megtartott keszthelyi újévköszöntő fogadás volt az apropója a Jobbik sajtótájékoztatójának. Dr. Weller-Jakus Tamás választókerületi elnök elmondta, hogy teljesen másképp látják a város helyzetét, mint ahogy Keszthely polgármestere azt felvázolta. Egyebek között a KSH adataira hivatkozva, a város demográfiai adatait ecsetelve a politikus kifejtette, hogy számításaik alapján 19.509 fővel a város lakossága az 1975-ös szinten van.

„Évente egy Kallósdnyi méretű zalai településnyi ember hagyja el a Balaton fővárosát a munkahelyek hiányába és ennél még nagyobb lenne ez a szám, hogyha az időskorú lakosság pedig nem költözne ide.  A másik olyan tény, ami ezt szintén alátámasztja az pedig a városnak a saját adóbevételei. Hogyha megnézzük, akkor szintén sikerült a város saját adóbevételeit visszatornázni a 2014-es szintre, de hiszen nem is lehet más, hiszen az a közel 200 fő, aki évente elhagyja Keszthelyt az nem az idősebb korosztályból tevődik össze, hanem a fiatalok, aktív kereső réteg az aki, mivel nem találja meg a számítását itt Keszthelyen elmegy és máshol keresi a boldogságát” - mondta Dr. Weller-Jakus Tamás. 

A sajtótájékoztatón Herold János úgy vélte, hogy a jelenlegi helyzetben nem tud fejlődni a város. Kritikusan szólt a nyugdíjasok munkavállalási lehetőségeiről és a város szerinte hátrányos vagyoni változásairól, valamint a városvezetésben jelenlévő feszültségről.

Vass Bálint

Forrás: Keszthelyi TV