A Jobbik válaszokat vár

A Jobbik politikusai elmondták, hogy kormánytagok ismerték el, hogy 2300 migránst fogadtak be Magyarországra az elmúlt két és fél évben. Benke Richárd, a Jobbik zalaegerszegi jelöltje kifejtette, hogy a titokban elvégzett betelepítések mellett pedig bevándorlás ellenes kampányt folytat a kormány.

„Mindezek annak a tükrében felháborítóak, hogy miközben a fiatalok döntő többsége, gyakran százezres nagyságrendben külföldre vándoroltak, egy részük sajnos tervezi is, hogy külföldre fog menni tanulmányai után. Ezeknek a fiataloknak, honfitársainknak a magyar kormány érdemi segítséget, lakhatási támogatást nem, vagy csak elenyésző mértékben tud adni. Mindeközben, ahogy a hírekben is olvashattuk ezeknek a letelepített migránsoknak több tízmillió forintos értékben lakhatási támogatást biztosít” - nyilatkozta Benke Richárd. 

Hogy tisztázzák, hol vannak most a betelepített személyek, kik ők és mit csinálnak, nyílt levélben kérdéseket intéznek a megye kormánypárti politikusaihoz. Weller-Jakus Tamás kihangsúlyozta, hogy sajtótájékoztatójuk apropóját Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Ruzsics Ferenc polgármester pénteki sajtótájékoztatója adta, melyen bejelentették, hogy a járás polgármestereivel csatlakoztak a bevándorlásszervező irodákkal szembeni összefogáshoz. A jobbikos politikus szerint a sajtótájékoztatón említett törvénycsomagban nagy az ellentmondás.

Weller-Jakus Tamás: „Amikor arról beszélnek ebben a törvénycsomagban, hogy az illegeális migrációt szervező szervezeteket szeretnék adóval, illetékkel súlytani. Ez, ha megnézzük akár a régi, akár az új Büntető Törvénykönyvet, ez egy olyan jogi fogalom, amit úgy hívnak jelenleg is, hogy embercsempészet. Az embercsempészet pedig mivel bűncselekmény, nem adóztatni kellene, hanem büntetni.” 

A Jobbik politikusai hozzátették: a bevándorláson és Soros kampányon kívül ideje lenne az érdemi problémákról is beszélni.

/Forrás: Keszthelyi TV/