A kettőskereszt, mely végigkísérte történelmünket

Már hagyomány, hogy Advent idején kettőskeresztet állít a Jobbik Keszthelyen. Az ország más pontjaihoz hasonló akció célja, hogy az emberek a nagy rohanás közepette álljanak meg kicsit, forduljanak a kereszt felé és tegyenek egy lelkiismeret-kontrollt – mondta el a Kalocsa József. A párt helyi elnöke az ünnepi gondolatok mellett nem tudta elkerülni az aktuális politikai kérdéseket sem. Említette a devizahiteleseket, akik feje fölött most is ott lebeg a kard.
Az eseményen jelen volt Mód Miklós. A vörsi plébános a kettőskereszt ősi magyarázatai közt említette, hogy a felső szár a Jézus keresztje fölé helyezett táblából ered.Hozzátette: Az apostoli kereszt végig kísérte történelmünket, számos helyen felbukkan.
"Az apostoli keresztet királyok, pátriárkák is hordták a történelem folyamán. Számtalan pénzérmünkön, számtalan szimbólumunkon, zászlónkon szerepel a kettőskereszt"
Az idei esztendőben a korábbi fa helyett egy új, fém feszületet állított a Jobbik. A kettőskeresztet a párt helyi elnöke, saját kezűleg készítette. A feszület vízkeresztig áll majd a Rákóczi téren.

Herold János
önkormányzati képviselő