Biztonságos Európát! Szabad Magyarországot!

Bana Tibor kiemelte, a Jobbik számára fontos az illegális migráció elleni küzdelem. Szorgalmazzák a határőrség visszaállítását, valamint minden olyan, harmadik országgal kötött egyezmény támogatását, mely garantálja, hogy polgáraik hazájukban maradjanak. Bana Tibor elmondta, a Jobbik szót emel a korrupció ellen is annak érdekében, hogy az uniós pénzek magasabb szinten szolgálják a hazai fejlesztéseket.

„Hogyha a Jobbik megkapja a bizalmat, és hogyha magam is bizalmat kapok a Keszthelyen és környékén élőktől, akkor az Európai Parlamentben a korrupció ellen küzdelem kérlelhetetlen harcosa leszek. Mindemellett fel kívánunk lépni az illegális migráció ellen, az álhírek, a fake news terjedése ellen, valamint minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megvalósítsuk a bér- és nyugdíjuniót, vagyis a magyar béreket és nyugdíjakat közelítsük a nyugat-európai színvonalhoz.” - tájékoztatott Bana Tibor, a Jobbik EP-képviselőjelöltje.

Bana Tibor kiemelte, elsődleges fontosságú a munkavállalással kapcsolatos egyenlőtlenségek felszámolása, legyenek azok földrajzi, életkori vagy nemi alapúak.  A bér- és nyugdíjunió kapcsán elhangzott, a Jobbik kezdeményezését az Európai Bizottság már elismerte. A 2018-as Európai Konzultáció az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elvét az EU egyik lehetséges alapelvének tekinti.

„Az Európai Bizottság a tavalyi konzultációjába beemelte az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elvet, ami azt jelenti, hogy a bér- és nyugdíjunió megvalósításához közelebb kerültünk. Ezt egy jobbikos sikernek tekinthetjük, és az Európai Parlamentben igyekszünk további partnereket is találni annak érdekében, hogy a Magyarországon élők, így a Keszthelyen és környékén élők bére, fizetése és nyugdíja közeledni tudjon a nyugat-európai színvonalhoz.” - tette hozzá a politikus.

A Jobbik programjában szerepel továbbá a sajtószabadság, az álhírek elleni fellépés és az objektív, hiteles tájékoztatásért való küzdelem.

A sajtótájékoztatót követően Bana Tibor útja a Festetics-kastélyhoz vezetett, ahol Dr. Weller-Jakus Tamás választókerületi elnökkel közösen a keszthelyi lakosok számára a következőket üzenték:
"Kedves keszthelyiek és környékbeliek! Ha Önök is azt szeretnék, hogy az európai uniós pénzek Keszthelyen és környékén is az iskolákra, az óvodákra és  a kórházra jussanak, ne pedig Mészáros Lőrincék és az Orbán-család fölözzék le azokat, akkor május 26-án támogassák a Jobbik európa parlamenti listáját! ha egyetértenek azzal, hogy meg kell fékezni az illegális migrációt és vissza kell állítani a határőrséget, ha Önök is azt szeretnék, hogy a magyar bérek, nyugdíjak közelítsenek a nyugat-európai színvonalhoz - megvalósítva ezáltal a bér - és nyugdíjuniót, akkor jó szívvel ajánlom Önöknek, hogy május 26-án támogassák a Jobbikot, szavazzanak a Jobbik EP-listájára! - mondta az EP-jelölt."

"Kedves keszthelyiek, Keszthely környékiek! Május 26-án ismét lehetőségünk lesz arra, hogy mi magunk döntsünk azokról az adóforintokról, amelyeket mi fizetünk be a közösbe, mert nem mindegy, hogy hova kerül, hova kerülnek ezek a pénzek; hogy jó helyre kerülnek, olyan célokra, amelyek mindegyikünkhöz elér, vagy pedig bizonyos magánzsebekbe. Ha azt szeretnék, hogy a közszolgálati TV-n újból valós hírek jelenjenek meg, akkor kérlek benneteket, kérem Önöket, hogy szavazzanak a Jobbik listájára május 26-án!" - hívta fel a figyelmet Dr. Weller-Jakus Tamás, választókerületi elnök.

Szerk.: Vass Bálint
/A Keszthelyi TV nyomán/