Csökkentek Keszthely bevételei

 

A Jobbik önkormányzati képviselője elmondta, a város bevételei csökkennek, és egyre kevesebb tulajdonnal rendelkezik az önkormányzat. Úgy véli, hogy Keszthely jelenleg a 2014-es év szintjén van. Herold János hozzátette, a költségvetésben 470 millió forint bevételt várnak ingatlaneladásokból. Véleménye szerint azonban ez nem tartható, ugyanis úgy véli, az eladásra kínált ingatlanok állapotukból adódóan nem kellenek senkinek. A Jobbik politikusa elmondta, a város demográfiai állapota is hozzájárul a bevételek csökkenéséhez. Herold János szerint a pályázatok megvalósulása is veszélybe került.

„Ebben a költségvetésben van egy közel 9 milliárdos pályázat, pontosabban a pályázati önrész van megjelölve 150 millió forintban, amit szintén úgy látjuk, úgy látom, hogy ezt nagyon-nagyon nehéz lesz megtartani vagy ez a 150 millió forint nem lesz elegendő ahhoz, hogy a pályázati önrészeket Keszthely városa méltán tudja fedezni. Így nyilván a fejlesztések fogják ezt sínyleni.” - mondta a Jobbik önkormányzati képviselője.

Herold János hozzátette, az utak fejlesztésére elkülönített 78 millió forint minimális, de látványos beruházásokra lesz elég. Kiemelte, véleménye szerint a csütörtökön elfogadott költségvetés hosszú évtizedek rossz gazdálkodásának az eredménye. Weller-Jakus Tamás az önkormányzatok jelenlegi helyzetéről ejtett szót a sajtótájékoztatón. Elhangzott, az elmúlt tíz évben nem emelkedett az önkormányzatok finanszírozása, ezért úgy gondolja, hogy ma nehezebb gazdasági helyzetben vannak, mint évekkel ezelőtt.  

Forrás: Keszthelyi TV