Ezt a projektet a nullára lehet értékelni!

 A Jobbik mindenképpen vizsgálatot fog kezdeményezni a keszthelyi záportározó miatt- hangzott el Herold János mai sajtótájékoztatóján. A politikus a legutóbbi testületi ülésen intézett interpellációt a szerinte rossz beruházás miatt. A Herold János szerint nem kielégítő válaszok és a lakosság kérése miatt tovább folytatja a záportározóval kapcsolatos vizsgálatot.

A június 5-én lehullott nagy mennyiségű csapadék ismét házakat, pincéket, udvarokat és utakat öntött el – ezúttal nem csak a Zámorban – hanem a Csapás út és a Rákóczi tér között is. A Balaton irányába zúduló csapadék ülepítésére és szűrésére 2011-ben, 136 millió forintért épült záportározó az Apát utca alatt, mely Herold János szerint nem látja el szerepét.

"Ki a felelős azért, hogy a nevezett többmilliós beruházás nem felel meg annak a célnak, melyre ezt létrehozták? Mit kíván tenni annak érdekében, hogy a jelenlegi áldatlan állapot megszűnjön és ne kelljen tovább rettegni az ott lakóknak hasonló időjárási körülmények esetén?” - hangzottak el a kérdések a jobbik politikusának interpellációjában június 29-én.

A képviselő testületi ülésen a város polgármestere és alpolgármestere is válaszolt a jobbik képviselőjének. Nagy Bálint elmondta, hogy a rég nem látott, extrém mennyiségű csapadék más városokban is hasonló helyzetet idézett elő.Ruzsics Ferenc is elmondta, hogy több intézkedés mellett a DRV nagyobb kapacitású szennyvízvezetéket fog beépíteni a városrészben, de az időjárás ilyen szélsőséges kilengéseit nem tudják befolyásolni.

„A pályázatot elnyerő cég pedig szakmailag megfelelő munkát végzett, hiszen ott volt a műszaki ellenőr, a tervektől – mint elmondtam – semmiben nem tért el így ez a kivitelezés jogszerűen került kifizetésre is.” - hangzott el a polgármester válaszában, melyet a jobbik képviselője nem fogadott el , mivel az szerinte nem volt kielégítő.

„Itt tulajdonképpen geológiai problémák vannak: egy kicsit magasabban fekszik a záportározó területe, mint az a terület, ahonnét a víznek gyakorlatilag ide kellene folyni.” -mutatja az Apát utca és a Balaton közötti területet Herold. A sajtótájékoztatón a képviselő elmondta, hogy a lakosság kérésére tovább folytatja az ügyet. A városvezetés után a pályázati hatósághoz kíván fordulni a Jobbik, mert szerintük nem érte el célját a város 20 millió forintos önrészét is igénylő projekt.

Herold János leszögezte: „Ezt a projektet a nullára lehet értékelni. Ez a 136 millió forint az ablakon ki lett dobva. A Jobbik mindenképpen vizsgálatot fog kezdeményezni és végre találjuk meg a felelősséget. Egy felelősség nélküli városban, egy felelősség nélküli országban élünk, ami egyszerűen a lakóknak ellehetetleníti az életét.”

Forrás: Keszthely tv.