Ismét áll a kettős kereszt a Vásár téren

Az adventi időszakban már hagyomány, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom Keszthelyi Alapszervezete apostoli kettős keresztet állít a Vásár térre. A program célja, hogy felhívják a figyelmet a karácsony valódi üzenetére. Az idei évben Wass Albert és Ady Endre verseivel ünnepeltek a résztvevők, Kalocsa József, a párt keszthelyi elnöke pedig beszédében visszatekintett a 2018-as évre.

„Fontos ilyenkor visszatekinteni, mit tettünk ebben az évben, mit tettünk jól, lelkiismeretünknek megfelelően. Utaltam arra is, ilyenkor advent környékén mindenki foglalkozzon többet szeretteivel, kicsit kevesebb időt foglalkozzanak a vásárlással, mert ez nem erről szól igazából. Az adventi időszaknak egészen más üzenete van. Jézus születéséről van szó, a kettős kereszt állítás, amit mi minden évben megünnepelünk, ez pont arról szól, hogy velünk van az Isten.” - mondta a Jobbik Magyarországért Mozgalom Keszthelyi Alapszervezetének elnöke.

A rendezvényen beszédet mondott Weller-Jakus Tamás is. A Jobbik választókerületi elnöke kiemelte, a szeretet mértéke nem az ajándék nagyságától, függ. Elhangzott, fontos lenne, hogy egész évben, így karácsonykor is jobban odafigyeljünk egymásra, és a vásárlás helyett a szeretteinkre helyezzük a hangsúlyt. Az ünnepség végén a résztvevők egy-egy mécsessel tisztelegtek az apostoli kettős kereszt előtt.    

Forrás: Keszthelyi TV