Új programsorozatot indított a KÉVE

A megjelenteket dr. Weller-Jakus Tamás köszöntötte, aki kiemelte, ebben a témában rendezvénysorozatot terveznek, melynek ez volt az első pontja. Az eseményre széles körben hívták az érdeklődőket annak érdekében, hogy megoldást találjanak a várost érintő fejlesztési kérdésekben. A rendezvény elején Prof. Dr. Tóth Gergely, a Kaposvári Egyetem tanára "Bhután vagy Las Vegas – A belső erőforrásokat kiszívó vagy gazdagító fejlődési modellek esélyei a Nyugat-Balatonon" c. előadását hallhatta a közönség. A professzor felhívta annak jelentőségére a figyelmet, hogy az ilyen jellegű fejlesztéseket megelőzően mennyire fontos lenne a párbeszéd, azaz egy átlátható konzultáció a lakossággal.  Mint elhangzott, a fejlesztések mindig természeti károkkal járnak, így meg kell fontolni, hogy olyan beruházásokat kell elvégezni, melyek gazdasági szempontból a helyi közösség számára is ideálisak. Továbbá szó volt arról is, hogy ezek megvalósításakor szem előtt kell tartani, hogy létesítésük a természeti környezet lehető legkisebb károsításával valósuljon meg. Az előadás végén a jelenlévők elmondhatták véleményüket a hallottakkal kapcsolatban. A Jobbik Keszthelyi Alapszervezete és Ifjúsági Tagozata nagy örömmel fogadta a KÉVE kezdeményezését, ugyanis a szakmaiságra nagy szükség van a város jövőjének érdekében.

Szerk.: Vass Bálint
/A Keszthelyi TV cikke nyomán/