Jobbik: Valóban túl sokan állnak az állam alkalmazásában?

Herold János szerint a közalkalmazotti és köztisztviselői béremelések elmaradása az önkormányzati dolgozók létszámhiányát és az elvégzett munka eredményességének csökkenését vonja maga után. Az önkormányzati képviselő szerint a keszthelyi hivatalban is van munkaerőhiány.

„Önkormányzati hivatal már most is jelentős létszámhiányokkal küzd, mégpedig olyan pozíciókban, ahol a megfelelő végzettség szükséges, nemhogy kevés, hanem sok esetben nincs is alkalmazott, nem tudunk feltölteni emberállománnyal.” - mondta a Jobbik helyi képviselője.

Dr. Weller-Jakus Tamás, a párt országgyűlési képviselőjelöltje hangsúlyozta, mondva csinált posztok vannak a minisztériumokban, míg országszerte létszámhiánnyal küzd a közszféra. Hozzátette, 2500 betöltetlen állás van az ágazatban. Elhangzott, a költségvetésben mindig volt fedezet a béremelésre, a politikus szerint azonban ezeket látványberuházásokra költötte a kormány.               

„Úgy gondoljuk, hogy azok az emberek, akik ezekben a hivatalokban a mi ügyes bajos napi dolgainkat végzik, és próbálják lelkiismeretesen ellátni a feladatukat, nem fenntartható állapot az, hogy 30 év után is garantált bérminimumot keressenek. Tekintettel arra, hogyha megnézzük azt, hogy 2010 óta például az élelmiszer árak mindösszesen 28,2%-kal emelkedtek. Ezek után nem mondhatjuk azt, hogy a szférában nincsen baj, hogy nincsen semmi, hogy túl sokan dolgoznak.” - emelte ki az országgyűlési képviselőjelölt.

A sajtótájékoztatón elhangzott, amennyiben a Jobbik kormányt alakít a 2018-as választások után, a párt elsők között rendezi a közalkalmazottak bérét. A tervek szerint mintegy 20%-os fizetésemelésre számíthatnak a közszférában dolgozók.      

Forrás: Keszthelyi TV