Nemzeti ellenállást hirdetett a Jobbik

A sajtótájékoztatón Herold János három témát említett. Az önkormányzati képviselő véleménye szerint a kormányhivatal nem végzi megfelelően a munkáját. Továbbá kifejtette, hogy a pályázati rendszer rogyadozik ennek kapcsán említette, hogy álláspontja szerint a keszthelyi önkormányzat által elnyert bizonyos források előlegét vissza kell utalni a folyósító felé. Harmadik témaként a hajléktalanok helyzetéről beszélt, amire szerinte megoldást kell találni.

Nemzeti ellenállást hirdetett a Jobbik – jelentette be a Zala 2-es számú választókerület elnöke. Dr. Weller-Jakus Tamás kifejtette, hogy a 20. országos kongresszusukon elfogadott kiáltvány azért született meg, hogy kifejezzék, mennyire nem értenek egyet - ahogy fogalmazott - az állampárt politizálásával. Véleménye szerint az ellenzéki szerep lecsökkent és a 2/3 többséggel szemben nem lehet eredményeket elérni a parlamentben.

„Az ellenállás tulajdonképpen abban fejeződik ki, hogy mindenféle olyan módszert, akár polgári engedetlenséget és minden olyan szerveződést szeretnénk az Országház falain kívül, a terepen végrehajtani, amivel fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a jelenlegi politizálás az nem vezet sehova” - fejtette ki a Zala 2-es számú választókerület elnöke.

Dr. Weller-Jakus Tamás hozzátette, a kiáltvány három fő célja, hogy a szabadságért, az igazságosságért és a biztonságért küzdenek. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Jobbik egyetlen egy tagja sem lesz Orbán Viktor rabszolgája.

/Forrás: Keszthelyi TV/