Összellenzéki akció a keszthelyi szezonnyitón

A megszokottaktól eltérően az idei szezonnyitón nagy meglepetés érte mind a résztvevőket, mind a fideszes városvezetést: a helyi ellenzéki erők közösen vonultak fel a rendezvényen. Zászlókat lobogtatva jelent meg a Balaton-parti eseményen 20-30 elkötelezett aktivista. A Jobbik képviseletében Herold János önkormányzati képviselő és Kalocsa József alapszervezeti elnök, a Jobbik Ifjúsági Tagozat képviseletében pedig Vass Bálint helyi elnök is jelen voltak. Az MSZP részéről Brunner Tibor zalai alelnök, a DK-tól pedig Kovács Viktória önkormányzati képviselő vettek részt. A pártszínekbe öltözött menetet Molnár Tibor, a Keszthelyi Kossuth Kör elnöke, illetve Elekes István, a Momentum helyi elnöke vezette, akik a magyar és az európai zászlót vitték.

Érkezésüket követően Ruzsics Ferenc polgármester a demonstrálókhoz ment és közölte velük, hogy ez itt nem politikai esemény, majd távozásra kérte őket. Erre Dr. Weller-Jakus Tamás azt válaszolta, hogy  amennyiben Manninger Jenő országgyűlési képviselő távozik ők is úgy tesznek. Végül ugyan levont pártzászlókkal, de szembetűnően jól látható helyen állva várták meg az ünnepség végét az ellenzéki aktivisták.

A beszédek elhangzásakor tapasztalni lehetett, hogy a térség fideszes országgyűlési képviselője elvesztette a fonalat: Manninger Jenő a szavakat keresgélve, meggyötört hangon nyilatkozott a balatoni nyár szépségéről. A város polgármestere ugyan határozottabban fogalmazott, viszont a megszokott „jönnek a csodás fejlesztések, melyekre hatalmas pénzösszeget költünk” típusú mondanivalónál nem volt képes többet hozni. Beszédében kitért a tisztességre, viszont érdekes módon az az Európai Unió, ahonnan rengeteg forrást kap Magyarország fejlesztésekre, ahová aznap pont 15 éve léptünk be, egyszerűen szóba sem került!

Egy szó, mint száz: az ellenzéki együttműködés már most meghozta gyümölcsét, április 25-én ugyanis a képviselőtestület visszavonta a keszthelyi Balaton-part kiemelt fejlesztési területté nyilvánítását, az önkormányzat megijedt a helyi népszavazási kezdeményezéstől. A Jobbik Keszthelyi Alapszervezete és Ifjúsági Tagozata nyitott az ügyek menti kooperációra bármely helyi politikai és civil szervezettel, amennyiben az Keszthely érdekeit szolgálja. Városunk szebb jövőjének érdekében örömmel vonulunk fel hidat képezve azon közösségekkel, melyek ugyanezen jó célért dolgoznak. Mi vagyunk a többség!

Szerk.: Vass Bálint
/Forrás: A Keszthelyi Többség Facebook-oldala/